مزایای سمپاشی با پهپاد / پهپاد بهتر است یا تراکتور؟

449 بازدید
مزیت های سمپاشی با پهپاد - تراگتور بهتر است یا پهپاد

در این مقاله قصد داریم به مزایای ورود پهپادها به صنعت کشاورزی بپردازیم. امروزه پهپادهای در بخش سمپاشی در حوزه کشاورزی استفاده می شوند.

چرا پهپاد در سمپاشی و محلول پاشی مزارع کشاورزی استفاده می شود؟

دلیل استفاده پهپاد برای سمپاشی و محلول پاشی به دلیل مزیت ها و مزایای بسیار زیاد این وسیله و ابزار در صنعت کشاورزی است. این مزیت ها زمانی واضح تر می شود که آن را با روش سنتی و قدیمی سمپاشی مقایسه کنیم.

1. کاهش مصرف آب در پهپاد سمپاش

در روش سنتی و قدیمی همان روش سمپاشی با سمپاش های کوله ای (سمپاش کوله پشتی) یا تراکتور مقدار آب زیادی برای پخش و رساندن سم به گیاه استفاده می شود. در واقع آب ابزاری برای رساندن سم به گیاهان است. در روش سنتی و قدیمی به صورت کامل با آب کل گیاه شستشو می شود.

در سمپاشی پهپاد بهتر از تراکتور است
سمپاشی با تراکتور (منبع عکس)

حتما این اعداد به گوش شما رسیده است که برای سمپاشی یک هکتار زمین زراعی از 400 لیتر آب استفاده شده است.

در روش سمپاشی با پهپاد می توان با یک مخزن 10 لیتری همان مقدار سم مورد نیاز در یک هکتار که در روش سنتی و قدیمی با 400 لیتر مخلوط می شد را این بار تنها با 10 لیتر آب در یک هکتار پاشش کرد. ابزاری که این کار را انجام می دهد و سم را به تمام نقاط زمین در این 1 هکتار می رساند پهپاد است.

کاهش مصرف آب با پهپاد سمپاش
پهپاد سمپاش در حال پرواز و محلول پاشی با سرعت 8 متر در هر ثانیه / منبع عکس: لینک

پهپادها در حرکت های رفت و برگشتی بر روی زمین های کشاورزی با سرعت 7 تا 8 متر بر ثانیه در ارتفاع 2 متری از مزارع 10 لیتر محلول شامل سم و آب را به صورت یکنواخت پاشش می کنند.

این پهپادها هستند که با قدرت منور و پرواز خود زمین های زراعی را با سرعت پایش و سمپاشی را انجام می دهند.

کاهش مصرف آب در روش سمپاشی با پهپاد عدد خیره کننده 95 درصد است.

2. کاهش مصرف سموم و آفت کش ها در پهپاد سمپاش

تحقیقات نشان داده است زمانی که از پهپاد برای سمپاشی استفاده می شود مصرف سموم و آفت کش ها نیز کاهش قابل توجهی پیدا می کند. این کاهش کمک شایانی به تولید محصولات سلامت تر و ارگانیک می کند. در واقع پهپاد یک ابزار و وسیله برای نجات جان انسانها در برابر سموم شیمیایی است و کاهش سموم یک گام جلو در حفظ سلامت جان انسان هاست.

جدول مخلوط کردن سم در پهپاد سمپاش
کاهش سم و آفت کش در روش سمپاشی با پهپاد

برای آزادسازی و شکستن پیوندهای مولکولی مقدار بسیار کمی آب مورد نیاز است. ولی مشکل اینجاست چون در روش سنتی توسط عامل انسانی که به صورت دستی با سمپاش کوله ای سمپاشی را انجام می دهد و یا تراکتور که نمی تواند مساحت قابل توجهی را پوشش دهد از حجم قابل توجه از آب استفاده می شود. آب ناخالص استفاده شده، تاثیر سم را کاهش می دهد. به همین دلایل گفته شده در روش سنتی دیده شده که کشاورزان برای تاثیر سم، فرآیند سمپاشی را دو یا حتی سه بار انجام می دهند.

ولی در زمانی که از پهپاد برای سمپاشی استفاده می شود به دلیل کاهش مصرف آب و تنها استفاده از 10 لیتر محلول شامل سم و آب (تاثیر منفی آب ناخالص از بین می رود) و تنها با یک بار سمپاشی تاثیر بر روی گیاه صورت می گیرد.

پهپادها با کاهش سموم به کاهش تاثیرات شیمیایی سموم و حفظ جان انسانها کمک می کنند از سوی دیگر کاهش سموم باعث کاهش هزینه کشاورزان در خرید سموم که امروزه قیمت بالایی دارند نیز کمک خواهد کرد.

3. افزایش سرعت سمپاشی با پهپاد نسب به روش سمپاشی با تراکتور

برای سمپاشی با تراکتور معمولا هر یک هکتار در زمان 45 دقیقه تا 1 ساعت سمپاشی می شود این در حالیست که با پهپاد تنها در عرض 8 تا 10 دقیقه می توان یک هکتار را سمپاشی کرد. حتی این اعداد در برخی از پهپادها به عدد 5 تا 6 دقیقه می رسد.

به صورت متوسط حدود 15 تا 20 هکتار سمپاشی طی 12 ساعت توسط تراکتور انجام می شود ولی می توان با پهپاد حدود 80 هکتار را در این زمان مشابه سمپاشی کرد.

4. کاهش نیروی انسانی در سمپاشی با پهپاد نسب به روش سمپاشی با تراکتور

در روش سمپاشی با تراکتور یک راننده تراکتور و چندین نیروی کارگر برای شیلنگ کشی و کارهای دیگر باید در زمین کشاورزی حضور داشته باشند. این در حالیست که یک نیروی انسانی نیز می توان سمپاشی با پهپاد را انجام داد.

5. پاشش یکنواخت در سمپاشی با پهپاد و تولید بیشتر و با کیفیت تر

تجربه سمپاشی با پهپاد نشان داده که وقتی از پهپادها برای محلول پاشی استفاده می شود، سمپاشی به صورت یکنواخت در کلیه سطح مزارع صورت گرفته و به صورت دقیق سموم و آفت کش ها بر روی سطح گیاهان می نشیند. در این صورت اثر بخشی افزایش یافته و در نهایت ما شاهد تولیدات بیشتر و با کیفیت تر هستیم.

در پهپادهای سمپاش، نازل های پاشش گر در قسمت زیرین موتورها نصب می شوند. زمانی که پهپاد بر روی مزارع پرواز می کند و موتورهای پهپاد روشن است، به دلیل چرخش موتورها و در نهایت چرخش ملخ ها که بر روی موتورها نصب شده است، تونل بادی به سمت پایین ایجاد می شود، ذرات پاشش شده توسط نازل های پهپاد به سمت پایین پرتاب می شود. در این حالت یک حرکت ورتکس یا توربولانس (گردابه ای) برای ذرات ایجاد می شود و ذرات سم در جهات مختلف به سمت زمین پرتاب می شوند.

در نتیجه ذرات پاشش شده طبق فرآیند بالا و همچنین تکان و جابجایی اجزای مختلف گیاه در قسمت زیرین پهپاد باعث می شود ذرات به پایین ترین قسمت و سطوح گیاه در مزارع برسند و همچنین در جهات مختلف نیز تا رسیدن به سطوح مختلف گیاه حرکت هایی را نیز داشته باشند.

نکته قابل توجه دیگر نیز در این فرآیند این است که ذرات علاوه بر رسیدن به سطوح زیرین گیاه و برگ حرکت معکوس و در اصطلاح حالت رفلکت Reflect نیز خواهند داشت و در نتیجه در جهات مختلف برخورد ذرات در این فرآیند سریع اتفاق می افتد.

رسیدن ذرات سم به پایین ترین سطوح گیاه و برگها در سمپاشی با پهپاد

تصویری از ورتکس یا حالت توربلانس یا گردابه ای ایجاد شده ذرات سموم در پاشش توسط پهپاد

تصویر بالا سمپاشی با پهپاد توسط یکی از محصولات شرکت DJI را نشان می دهد که در ایران تحریم است و استفاده از آن در حریم کشور توسط شرکت تولید کننده ممنوع شده است. در تصویر زیر گردابه ذرات سموم در پهپاد N20 Plus شرکت نگاه آسمان را مشاهده می کنید.

6. عدم تخریب و از بین رفتن محصول در روش سمپاشی با پهپاد

در روش سمپاشی با پهپاد، دیگر چرخی وجود ندارد تا با ورود آن به زمین های کشاورزی قسمتی از محصولات را له کند و از بین ببرد. پهپاد در ارتفاع 2 متر از مزارع بدون لهیدگی و برخورد با محصول، محلول را پاشش می کند.

بر طبق یک تحقیق انجام شده در زمانی که با تراکتور سمپاشی صورت می گیرد معمولا 7 تا 10 درصد از محصول زیر چرخ های تراکتور یا زیر پای انسان هایی که وارد زمین کشاورزی شده اند از بین می رود. این در حالی است که که سمپاشی با پهپاد این ضرر 10 درصدی را به سود کشاورزان تبدیل می کند.

7. محافظت از جان انسانها در برابر اثرات شیمیایی سموم

حتما دیده اید رانندگان تراکتور یا عوامل انسانی دخیل در سمپاشی مزارع در محیط خطرناک و پر از سموم شیمیایی مجبور به انجام کار سمپاشی اند. قطعات حضور باعث می شود که با سموم برخورد داشته باشند. اجزای مختلف بدن انسان در برخورد با سموم تاثیرات منفی را خواهد داشت. ورود سموم به ریه ها و مشکلات تنفسی، نشستن ذرات سموم بر روی پوست، چشم و … و ایجاد مشکلات پوستی و … برخی از تاثیرات منفی سموم بر روی بدن انسان هستند. در یک جمله سموم شیمیایی عاملی برای کاهش سلامتی انسان و به خطر انداختن جان انسان ها خواهد بود.

ولی پهپادها ابزاری هستند که انسان ها را از محیط پر خطر سمپاشی دور می کنند. اپراتور پهپاد سمپاش می تواند از فاصله دور تنها با زدن چند کلیک و مشخص کردن منطقه پروازی، پهپاد را راهی زمین کشاورزی برای سمپاش نماید در حالی که خود از محیط و منطقه سمپاشی به دور است.

پهپادها ابزارهایی برای حفظ سلامت و جان انسانها
با حضور پهپادها آمار تلفات جانی و اثرات منفی سموم بر روی انسانها کاهش می یابد.

8. پهپادهای ابزارهایی که به راحتی سمپاشی را انجام می دهند

در روش سمپاشی با پهپاد دیگر خبری از کار سخت که در روش سنتی راننده و نیروهای انسانی در عملیات سمپاشی انجام می دادند نیست. یک اپراتور به راحتی می تواند با یک پهپاد سمپاش در یک فرآیند تماما خودکار سمپاشی را انجام دهد. اپراتور یا خلبان پهپاد تنها مدیر و نظاره گر انجام عملیات خواهد بود.

9. انجام عملیات سمپاشی با پهپاد در تاریکی و شب

یکی دیگر از مزیت های سمپاش با پهپاد این است که برای انجام عملیات سمپاشی دیگر نیازی به انجام این کار تنها در یک محدوده زمانی خاصی نیست. شما می توانید به راحتی در طول شبانه روز عملیات سمپاشی را انجام دهید. برای مثال در ایران در شهرهای جنوبی در روزهای گرم سال، بعد از غروب آفتاب و در شب سمپاشی با پهپاد صورت می گیرد.

سمپاشی با پهپاد در شب و تاریکی
سمپاشی با پهپاد در شب و تاریکی

10. پهپادها ابزارهایی برای مبارزه با خشکسالی

در ابتدای این مقاله در خصوص کاهش مصرف آب در استفاده از پهپادهای سمپاش توضیحاتی ارائه شد. در ادامه نظر شما را به این نکته جلب می کنم که در استفاده از پهپادهای برای سمپاشی در هر هکتار از 10 لیتر آب استفاده می شود در حالی که در روش سنتی و قدیمی در هر هکتار در حدود 250 لیتر آب مصرف می شود. در نتیجه پهپادها ابزارهای برای مبارزه با خشکسالی در مناطقی هستند که با کمبود آب مواجه اند.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.nauav.ir/?p=7477
اشتراک گذاری:
نگاه آسمان
نگاه آسمان اولین مجتمع تولیدی، آموزشی و خدماتی در حوزه پهپاد تجاری و صنعتی در کشور است. این شرکت از سال 1388 در این صنعت نوظهور در حال فعالیت است.
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد مزایای سمپاشی با پهپاد / پهپاد بهتر است یا تراکتور؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.